»
Evenimente » Reamenajarea Curtii Scolii Populare de Arte Cluj Napoca

Reamenajarea Curtii Scolii Populare de Arte Cluj Napoca

23 septembrie 2013
Reamenajarea curții Școlii Populare de Arte Cluj Napoca
Câteva zeci de voluntari clujeni au participat la o acțiune de reamenajare a spațiului verde din curtea Școlii Populare de Artă „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Acțiunea a fost parte a proiectului „Omul reînverzește locul” derulat de Asociația „Salvați Dunărea și Delta” în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan, Consiliul Județean Cluj și Ecopolis.
Tinerii care au participat la acțiune au pregătit terenul, respectiv au smuls buruienile și au săpat terenul, pregătindu-l pentru plantare. După câteva ore de muncă, s-a trecut la plantarea florilor, butași de trandafir și bulbi de lalele.
„Am participat cu plăcere la această acţiune, sunt obișnuit cu grădinăritul, așa că nu mi s-a părut deloc greu ceea ce am avut de făcut. Cred că, dincolo de sume și suprafeţe, acest gen de proiecte este foarte nimerit pentru a încuraja și stimula    activitatea de amenajare a spaţiilor disponibile. Orașul este sufocat de betoane și  asfalt, astfel că fiecare petic de iarbă, fiecare floare, contribuie la creșterea esteticului și, foarte important, la combaterea poluării urbane. Mulţumiri partenerilor din proiect, felicitări Școlii de Arte, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului, felicitări și tinerilor care ne-au fost astăzi alături”, a declarat la finalul acțiunii Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, care a participat la amenajarea spațiului.
„A.D.I. Eco-Metropolitan susține astfel de acțiuni în vederea unei educări corecte a populației privind protejarea mediului înconjurător. Fiind dintr-un domeniu conex cu Asociația Salvați Dunărea și Delta, am decis ca să susținem în calitate de partener acest proiect în implementarea lui”, a declarat directorul executiv ing. Septimiu Sânmărghițan.
Costurile proiectului, 1.000 de euro, au fost acoperite de Asociația „Salvați Dunărea și Delta”, școala clujeană fiind declarată câștigătoarea unui concurs național. Concret, inițiatorii proiectului „Omul reînverzește locul” au lansat un concurs de proiecte privind reamenajarea unui spațiu verde, competiția fiind deschisă tuturor. Aplicanții trebuiau să posteze pe rețeaua de socializare Facebook fotografii ale spațiului propus, precum și povestea acestuia. Câștigătorul a fost desemnat după numărul de like-uri adunate de proiecte, cel al școlii clujene reușind să obțină cel mai mare număr de aprecieri.